Warsztat samochodowy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kkk
    Classic
    • 2010
    • 30

Warsztat samochodowy.

ja mam sdi z Belgii i jestem zadowolony kolega ma tdi z Polski i też jest zadowolony tylko u niego więcej remontów i droższa eksploatacja jest dla każdego coś miłego.za te same pieniądze znajdziesz auto lepiej wyposażone i lepszej kondycji na zachodzie jednak to nie reguła.pozdrawiam
  • Pavvlik
    Drive
    • 2009
    • 76

Warsztat samochodowy.

Witam
    Mam do Was pytanie - wiecie gdzie można zrobić przedni zderzak do Skody Octavii Combi po FL 2001 rocznik - kilka dni temu przy parkowaniu najechałem na wysoki krawężnik, przy cofaniu urwało mi zderzak, jest zniszczony i popękany, prawdopodobnie będę cały wymieniał
    Jeżeli znacie kogoś z okolic Lubin-Legnica-ewentualnie Wrocław(ale to w ostatniej kolejności) kto zrobi to dobrze tak, że nie będzie nic widać to proszę o napisanie. Pozdrawiam!

Komentarz

• chelbek
      Drive
      • 2009
      • 54

Re: Warsztat samochodowy.

nie wiem co prawda jak mocne są zniszczenia, ale nie szybciej i taniej byłoby znaleźć z np. anglika? pod kolor? założyc i nie bawić się w naprawianie czegoś co z czasem i tak prawdopodobnie się znowu uszkodzi?

przelicz i spr. co sie bardziej opłaca..
      Skoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

fakt. jak trafisz w kolorze z kilkoma ryskami to i tak będzie ładniejszy niż byle jak polakierowany lub źle dobrany kolor
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

• Pavvlik
          Drive
          • 2009
          • 76

Właśnie prawdopodobnie zderzak nie ucierpiał aż tak mocno jak się wydaje, na pierwszy rzut oka do wymiany jest dół (plastik - jakby spojler) co nie jest wielkim wydatkiem, ale zderzak lekko wystaje z boku auta jakby się "odpiął". Jeżeli będzie na tyle uszkodzony to chyba poszukam zderzaka na allegro albo giełdzie w podobnym kolorze. Blacharz musi ściągnąć zderzak, ale wiadomo jak to przed świętami nikt nie ma na to czasu
          Macie może dostęp w wersji elektronicznej do jakiejś książki w stylu "Skoda Octavia sam naprawiam" po FL z 2001 roku? Albo coś o zderzaku, jak jest mocowany, części tego zderzaka itp. ?
          Ewentualnie kupię zamiennik za 280 zł i dam do pomalowania ;-)

Komentarz

• wrobel
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 365

za 280 + malowanie to już lepiej poprzegladaj aledrogo, tam na pewno znajdziesz taniej w kolorze lub ewentualnie jakis do polakierowania

Komentarz

• Piratka
              L&K
              • 2009
              • 1016

Re: Warsztat samochodowy.

Zamieszczone przez Pavvlik
              Witam
              Mam do Was pytanie - wiecie gdzie można zrobić przedni zderzak do Skody Octavii Combi po FL 2001 rocznik - kilka dni temu przy parkowaniu najechałem na wysoki krawężnik, przy cofaniu urwało mi zderzak, jest zniszczony i popękany, prawdopodobnie będę cały wymieniał
              Jeżeli znacie kogoś z okolic Lubin-Legnica-ewentualnie Wrocław(ale to w ostatniej kolejności) kto zrobi to dobrze tak, że nie będzie nic widać to proszę o napisanie. Pozdrawiam!

mam ten san problem tyle że mi ktoś życzliwy cofał i nie widział w tym śniegu czarnej skody za sobą, wygięty po bokach i na dole w środku delikatnie pęknięty (naciągnięty)

lakier jest cały, więc myślę nad prostowaniem na ciepło, może da się to wyciągnąć do wersji pierwotnej.
              :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

Pracuję...